Blog

Inzichten en inspiratie

Verken mijn recente blogs en gebruik de inzichten en tools om effectiever en succesvoller te worden.

Bekijk alles
Blogs
Events

Het belang van reflectie voor persoonlijke en zakelijke groei

Elke dag, elk uur, elke actie en elke conversatie die je hebt zitten vol met leermomenten. Soms ben je je hier bewust van, maar vaak ook niet. In de waan van de dag en de snelheid waarmee we vaak leven, missen we hiermee cruciale input voor groei en succes. Om het onbewuste bewust te maken is het belangrijk om op regelmatige basis (korte) reflectiemomenten in te bouwen.‍

5 krachtige vragen om je leven te transformeren

De 1e maand van 2024 is alweer bijna voorbij. Grote kans dat je inmiddels al bent gestopt met je goede voornemens voor dit jaar. Immers 80%, blijkt uit onderzoek, van de goede voornemens houden geen stand of mislukken. Maar niet getreurd. Hierbij 5 vragen die ik mezelf en cliënten regelmatig stel om krachtiger, succesvoller en gelukkiger te worden. Als je deze vragen eerlijk beantwoordt en er vervolgens naar gaat handelen, gaan ze je helpen. En daar hoeft het geen 1 januari voor te zijn.

Stoppen met stoppen

Drie woorden maar. Maar als je er écht mee aan de slag gaat, hebben ze grote impact.

Intentioneel komen opdagen

Herken je het volgende?

Maak jij als leider heldere afspraken of blijf je hangen in verwachtingen?

Hierin zit namelijk een wereld van verschil. Het verschil tussen een krachtige relatie en een zwakke relatie. Het verschil tussen effectief leidinggeven en ineffectief leiddinggeven. Het verschil tussen een succesvol zelf organiserend team en een team wat stuurloos is.

Vertragen om daarna te kunnen versnellen

Door afstand te nemen ga je bij jezelf en je bedrijf dingen zien die je niet ziet als je continue vol gas geeft.

Van Maastricht naar Cadzand-Bad

Op de plek waar tot voor kort sterrenzaak Pure C gevestigd was, openen Dani Hoefnagels en zijn vriendin en zakelijk partner Romée Monkel in januari de nieuwe culinaire hotspot van Cadzand: DEMAIN

Fall forward

Dit is de titel van het inspirerende motivatiefilmpje van Denzel Washington dat sterrenkok en rasondernemer Servais Tielman afgelopen week tijdens de teamdag van Beluga Loves You liet zien aan zijn team.

Doe de dingen die je niet wilt doen en je lost je problemen op

Doe de dingen die je niet wilt doen (en eigenlijk zou moeten doen) en je lost je problemen op. Deze recente uitspraak van Dusan Djukich tijdens een wekelijkse groepscoaching sessie blijft hangen.

Een concreet actieplan voor 2024

Groots denken en dromen en deze dromen vervolgens omzetten in een concreet actieplan voor 2024

Is het echt waar?

Dit is een vraag die ik mezelf en cliënten dagelijks stel.

Ben jij ondernemer of van plan een business te starten?

Je haalt goede resultaten, maar je voelt dat er meer mogelijk is. En wil jij van Q4 je beste kwartaal ooit maken? Lees dan verder.